Tutustu palveluihin ja hinnastoon

Mielen hyvinvointi

Itsetuntemusohjaus on yhdistelmä lyhytterapeuttista työskentelyä, valokuvaterapeuttisia ja voimauttavan valokuvan projekteja, tietoisuustaito- ja läsnäolo- ja rentoutusohjausta, hypnoosi- ja mielikuvatyöskentelyä, tunnelukkotyöskentelyä ja energiatyöskentelyä. Idea on normikeskustelun lisäksi kokemuksellinen oppiminen, joka auttaa sinua löytämään syvempiä oivalluksia, esim. on eri asia selittää itselle järjellä “minä olen tärkeä” kuin kokea se. Kaikkea ei kuitenkaan käytetä kaikkien kanssa vaan asiakkaan prosessi, elämäntilanne ja tavoite ohjaavat aina työskentelyä. Itsetuntemusohjaus on tavoitteellista, kokemuksellista ja terapeuttista työskentely kohti asiakkaan tavoitetta.

Itsetuntemus on tie sisäisen rauhan luo, jossa asioilla, tunteilla ja ajatuksilla on lupa olla. Intuitio on tärkein työvälineeni ja syvä- ja tarkkanäköisenä kuljen sun vierellä, annan näkökulmia, kuljen sun tahtia, oon olemassa. Teen työtäni suurella sydämellä ja rakkaus on olennainen osa mun työskentelyotetta. Otan vastaan asiakkaita Kuusamossa ja etäyhteydellä. Mikäli asioit Kuusamossa, pääset halutessasi jokaisen käynnin lopuksi 10 min kestävään rentouttavaan ja palauttavaan Neurosonic-hoitoa. Lopun rentoutuminen tehostaa itsetuntemusohjausta ja auttaa vapautumaan “ajatussumusta”.

Yrittäjä: Rakkaudella Riikka / Riikka Vääräniemi-Käsmä

Hinnat:

 • uuden asiakkaan tutustumiskäynti 50 min 0€
 • kertakäynti 60 min 95€ 
 • kertakäynti 70 min 105e
 • sopimusasiakkuus 3 kk (6 kpl 70 min tapaamisia) 185€ x 3 (yksi käynti 92,50€)
 • sopimusasiakkuus 5 kk (10 kpl 70 min tapaamista) 175€ x 5 (yksi käynti 87, 50€)
 •  

Ajanvaraus:

Kognitiivisen lyhytpsykoterapiassa työskentelyn keskiössä ovat haitalliset ajatukset, uskomukset ja tunteet. Tavoitteena on keskustelun ja kokemuksellisten harjoitteiden avulla lisätä ajattelun joustavuutta, lievittää ikäviä tunnekokemuksia sekä löytää uusia toiminta- ja käyttäytymistapoja. Terapiaan kuuluu erilaisten menetelmien ja harjoitusten käyttöä sekä kotitehtäviä.

Työskentely on tavoitteellista, aktiivista ja kohdennettua. Lyhytpsykoterapiassa itsetuntemus, ymmärrys ja itsemyötätunto ovat keskeisiä ja merkittäviä tekijöitä, joiden avulla lisätään ihmisen hyvinvointia.

Palvelu on saatavilla syksystä 2021 alkaen (voit varata paikkasi jo nyt ja välttää mahdollisen jonottamisen.)

Yrittäjä: Rakkaudella Riikka / Riikka Vääräniemi-Käsmä

Hinnat:

 • uuden asiakkaan tutustumiskäynti 50 min 0€
 • sopimusasiakkuus 4-9 käyntikertaa (á 50 min) 85€
 • sopimusasiakkuus 4-9 käyntikertaa (á 60 min) 95€
 • sopimusasiakkuus 10 käyntikertaa (á 60 min) 90€/kerta
 • sopimusasiakkuus 20 käyntikertaa (á 60 min) 85€/kerta

Ajanvaraus:

Seksuaalisuus on suuri voimavara, jonka myötä voi tuntea läheisyyttä ja mielihyvää monella eri ulottuvuudella. Seksuaalisuus on niin aistillista mielihyvää kuin fyysisen tyydytyksen hakemista ja paljon muuta. Seksuaalisuuteen voi liittyä odotuksia, toiveita, häpeää, myyttejä, kokemuksia, iloja ja monia muita tunteita ja asioita. Seksuaalisuus on myös hellyyttä, avoimuutta, läheisyyttä sekä tiettyä yhteenkuuluvuutta. Seksuaalisuus on myös tapa ilmaista olemista. Seksuaalineuvonta on vuorovaikutukseen perustuvaa ammatillista asiakastyötä eli keskustelua ajatuksista, tunteista ja ihmisyydestä, yksilö- tai parikäynteinä. 

Seksuaalineuvonta keskittyy nykyhetkeen ja on seksuaaliterapiaa lyhytkestoisempaa. Seksuaalineuvonnassa voidaan keskustella elämänmuutoksista, kuten raskauden, synnytyksen, vanhemmuuden, eron tai menetysten vaikutuksesta seksuaalisuuteen.  Seksuaalineuvonnassa voidaan tutkia ja pohtia sukupuoli- ja seksuaali-identiteettiä. Seksuaalineuvonnassa voidaan läpikäydä nuoruuteen liittyviä kysymyksiä sekä ikääntymisen ja mahdollisten sairauksien tai kipujen vaikutuksia seksuaalisuuteen. Seksuaalineuvonnassa voidaan perehtyä ja keskustella myös oman kehon hyväksymisestä tai siihen liittyvistä haasteista, läheisyyteen liittyvistä asioista, yhdyntäkivuista, haluttomuudesta tai leikkauksien vaikutuksista seksuaaliterveyteen. Seksuaalineuvonta voi olla myös ennaltaehkäisevää tiedon antamista ja ohjausta liittyen seksuaalisuuteen.

Yrittäjä: Miiamor / Miia Teeriniemi

Hinnat:

 • Yksilöaika 45 min 55€
 • Pariaika 90 min 75€

Ajanvaraus:

Seksuaalisuus on suuri voimavara, jonka myötä voi tuntea läheisyyttä ja mielihyvää monella eri ulottuvuudella. Seksuaalisuus on niin aistillista mielihyvää kuin fyysisen tyydytyksen hakemista ja paljon muuta. Seksuaalisuuteen voi liittyä odotuksia, toiveita, häpeää, myyttejä, kokemuksia, iloja ja monia muita tunteita ja asioita. Seksuaalisuus on myös hellyyttä, avoimuutta, läheisyyttä sekä tiettyä yhteenkuuluvuutta. Seksuaalisuus on myös tapa ilmaista olemista. Seksuaaliterapia  ovat vuorovaikutukseen perustuvaa ammatillista asiakastyötä eli keskustelua ajatuksista, tunteista ja ihmisyydestä, yksilö- tai parikäynteinä. 

Seksuaaliterapiassa voidaan käsitellä seksuaalisuuteen ja sukupuolisuuteen liittyviä kysymyksiä seksuaalineuvontaa syvemmin ja pitkäkestoisemmin. Seksuaaliterapian tavoitteena on lisätä asiakkaan hyvinvointia ja ymmärrystä omasta seksuaalisuudesta ja seksuaalitarpeista. Seksuaaliterapiassa voidaan luoda yhteyttä seksuaaliseen minäkuvaan, hahmottaa ja opetella terveitä rajoja tai luoda arkeen voimavaroja. Seksuaaliterapiassa voidaan tutkia ja pohtia mennyttä elämää suhteessa nykypäivään ja sen mahdollisiin pulmiin ja ongelmiin. Seksuaaliterapiaan hakeutuminen voi liittyä esimerkiksi erilaisiin epävarmuuden tai syyllisyyden tunteisiin, terveellisen minäkuvan tavoitteluun, fyysisiin toimintahäiriöihin tai riippuvuus- ja luottamusongelmiin.

Yrittäjä: Miiamor / Miia Teeriniemi

Hinnat:

 • Yksilöaika 45 min 65€
 • Pariaika 90 min 95€

Ajanvaraus:

Hypnoosi auttaa pelkoihin, hankaliin tunteisiin ja ahdistuneisuuteen mutta se on myös hyvä tuki kun haluat tehdä elämänmuutoksen, parantaa itsetuntoasi, lopettaa tupakanpolton jne. Hypnoosi on syvä keskittymisen tila, johon meistä jokainen vaipuu päivittäin ihan itsekseen esimerkiksi syventyessämme ajatuksiimme niin, että ulkomaailma ikäänkuin katoaa hetkeksi. Hypnoosi mahdollistaa asioiden käsittelyn alitajunnan tasolla, jolloin tietoisen mielen ajatushälinä ja järkeily eivät ole häiritsemässä.

Hypnoosiin liittyy paljon mystiikkaa ja ennakkoluuloja. Omasta mielestä hypnoositila ei tunnu kovinkaan kummoiselta tilalta, ei ollenkaan siltä että alkaisin kotkottamaan kuin kana. Hypnoosissa tehdään mielikuvaharjoituksia ja tiedostamattoman mielen kautta päästään esimerkiksi vaikuttamaan automaattiohjaukseen, automaattisiin ajatuksiin ja toimintatapoihin, eli mun kielellä ”selkärankamuistiin”. Mikään pika-apu hypnoosi ei silti ole, eikä esimerkiksi tupakoinnin lopettaminen onnistu ilman omaa motivaatiota. Tämän vuoksi en tarjoa ollenkaan yksittäisiä hypnoosikertoja (poislukien jatkokäynnit) vaan hypnoosityöskentely on prosessi (vähintään 3 kertaa). Otan jokaisen asiakkaan vastaan herkästi kuunnellen ja työskentely alkaakin aina keskustelun kautta.

Varaa aluksi maksuton tutustumiskäynti, joka toimii kartoituskertana tulevaa hypnoosityöskentelyä varten.

Yrittäjä: Rakkaudella Riikka / Riikka Vääräniemi-Käsmä

Hinnat:

 • uuden asiakkaan tutustumiskäynti 50 min 0€
 • minisarja 3 käyntikertaa (á 80 min) 315€ tai 157,50€ x 2
 • kertakäynti minisarjan jälkeen 80 min 115€

Ajanvaraus:

Voimauttavan valokuvan menetelmä perustuu lähtökohtaan, jossa korjaavat asiat tapahtuvat liittymisen kokemuksessa toisiin ihmisiin. On tärkeää ymmärtää, ettei menetelmän pointti ole valokuvissa tai valokuvaamisessa vaan katse ja katsomisen tapa on se juttu.  Se mitä katsotaan, vahvistuu. Toisin katsominen on tietoinen valinta nostaa kuormittavian asioiden sijasta ehjyys näkyville. Minun tehtävä lisensoituna menetelmäohjaajana on nähdä sinut, sinun ehjyytesi, silloinkin, kun sinä et siihen usko tai silloin kun ehjyytesi on niin haurasta ettei sitä vielä oikeastaan ole olemassa. Myös ne kohdat itsessämme joihon liittyy arvottomuuden tai näkymättömyyden kokemuksia löytävät merkityksensä ja voivat kääntyä suurimmiksi vahvuuksiksi kun opetellaan katsomaan toisin.

Menetelmässä käytetään valokuvaustilannetta, omakuvia, albumikuvia ja arjen teemojen tavoitteellista valokuvaamista välineinä ihmissuhteiden lähentämiseen, vuorovaikutuksen parantamiseen, hajanaisten, tunnepitoisten ja abstraktien asioiden selkeyttämiseen sekä oman minän tai yhteisön toiminnan tutkimiseen ja reflektointiin. Keskeistä voimauttavassa ryhmäprosessissa on moniäänisyys ja periaate jokaisen ryhmän jäsenen näkyväksi tulemisesta itse määrittelemällään tavalla.

Voimauttava valokuva on voimakas menetelmä kaikkeen identiteettityöhön, itsearvostuksen löytämiseen ja tarpeettomien uskomusten ymmärtämiseen ja hyväksymiseen. Valokuvien kautta on mahdollista tavoittaa jotakin sellaista, mihin sanat eivät yksinkertaisesti riitä. Menetelmää ei saa soveltaa ammatillisesti toiseen ihmiseen ilman läpikäytyä omaa prosessia ja täydennyskoulutusta.

Yrittäjä: Rakkaudella Riikka / Riikka Vääräniemi-Käsmä

Hinnat:

 • uuden asiakkaan tutustumiskäynti 50 min 0€
 • Voimauttava omakuva kuvauspaketti 345€ tai 172,50€ x2
  (alkutapaaminen 60 min, kuvauskerta ~2h, uusien omakuvien purku 70 min, sis. kuvat paperi- ja digikuvina)
 • Valokuvapainotteinen itsetuntemusohjaus (ks. itsetuntemusohjaus

Ajanvaraus:

Työhyvinvointi

Työnohjaus on työhön liittyvää oppimista edistävä ja organisaation toimintaa kehittävä vakiintunut työmenetelmä. Työnohjaus on useamman kerran sisältävä oppimisprosessi, jolle määritellään yhteisön toimintaa tukeva tavoite. Työnohjauksessa keskustellaan avoimesti ja luottamuksellisesti työhön ja työyhteisöön liittyvistä asioista ja kokemuksista ja jäsennetään eri näkökulmia koulutetun ohjaajan avulla. Työnohjauksessa etsitään ratkaisuja työn sujuvuuden parantamiseksi ja ammatillisen oppimisen edistämiseksi. Työnohjauksen tuloksellisuutta arvioidaan suhteessa asetettuihin tavoitteisiin.

Työnohjaus ei ole koulutusta, konsultaatiota, terapiaa tai työterveydenhuoltoa, vaikka sillä olisikin osallistujien kokemuksen mukaan terapeuttisia vaikutuksia. Työnohjaaja pyrkii objektiivisuuteen ja katsoo asioita ulkopuolisen silmin. Työnohjaaja ei anna suoria ohjeita eikä neuvoja ohjattaville. Sen sijaan hän auttaa kysymyksillään ohjattavia löytämään omia ratkaisuja työn sujuvuuden parantamiseksi, jäsentämään työhön liittyviä tilanteita ja oppimaan niistä.

Coaching on prosessi, jossa coach auttaa yksilöä ottamaan käyttöön voimavarojaan niin, että hän voi saavuttaa tavoitteensa. Coachingissa rakennetaan toimintakulttuuria joka perustuu itsenäiselle ajattelulle, omatoimisuudelle ja vastuunkannolle. Yksilö itse on oman asiansa paras asiantuntija.

Coachingia on käytetty erityisesti yritysmaailmassa. Keskustelussa voidaan keskittyä yhteen tiettyyn asiaan ja tuolloin voi olla, että yksikin istunto riittää. Isompi kokonaisuus pilkotaan osiin ja osatavoitteet kirkastetaan tarkoiksi, mitattaviksi sekä merkityksellisiksi kokonaisuuden näkökulmasta. Coaching-keskustelussa asetettujen tavoitteiden toteutumista seurataan ja kirkastetaan tulevien tapaamisten aikana. Coaching-prosessissa voidaan yksilölle antaa välitehtäviä, jotka tukevat ja edistävät tavoitteiden saavuttamista.

Coachingista on koettu hyötyä muun muassa oman itseluottamuksen, vuorovaikutustaitojen kehittämisessä sekä itsensä johtamisen ja yritysjohtamisen kehittymisessä.

Yrittäjät:
Rakkaudella Riikka / Riikka Vääräniemi-Käsmä
Ohjauspolku / Kati Savolainen

Hinnat:

 • Yksilötyönohjaus/ coaching 45 min 90€
 • Luonto- ja valokuvaorientoitunut yksilötyönohjaus 60 min 125€
 • Yksilötyönohjaus esimiehelle 45 min 130€
 • Ryhmätyönohjaus 45 min (2-4 henkilöä) 110€
 • Ryhmätyönohjaus 45 min (5-> henkilöä) 135€
 • Ryhmätyönohjaus esimiehille 45 min 190€
  (Työnohjaus ja coaching hinnat alv 0%)

Ajanvaraus:

Onko tavoitteena huipputiimi? Työyhteisön kehittäminen lähtee liikkeelle omien ja toisten vahvuuksien ja tiimin roolien sekä toimintatapojen tunnistamisesta. Työyhteisön jäsenet tunnistavat omia ja toisten osaamista ja kykyjä, löytävät omalle toiminnalleen merkitystä ja kokevat sitä kautta työniloa. Työyhteisön kehittäminen voidaan suunnata työyhteisön tarpeiden mukaisesti. Hyvin toimivan ja tuloksellisen tiimin kehittämisen periaatteiden kautta voidaan arvioida työyhteisön nykytilaa ja asettaa kehittämisen askelmerkkejä ja ulkopuolisen asiantuntija tuen avulla saavuttaa ne. Työyhteisössä tapahtuvat erilaiset muutostilanteet voi olla hyvä viedä läpi ulkopuolisen asiantuntijan tuella. Työyhteisön kehittäminen voi kohdistua tiimiin, tiimin toimintaan, tiimin sisäiseen vuorovaikutukseen tai esimerkiksi koko työyhteisön tulevaisuuden suunnan hakemiseen.

Työyhteisön hyvinvoinnin avainasioiden tunnistaminen on tärkeää, että siihen voidaan lähteä kehittämään työhyvinvointia tukevia tai lisääviä asioita. Hyvinvoinnin tukeminen voi olla esimerkiksi yksittäisen yhteistoiminnallisen hetken järjestäminen, jossa tutustutaan työyhteisön jäseniin ja muodostetaan yhteistä arvopohjaa toiminnalle tai sitten se voi olla prosessi, jossa räätälöidysti käydään läpi koulutuksen ja kehittämisen vuorottelevana syklinä työhyvinvoinnin avainasioita ja kirkastetaan ja kehitetään oman työyhteisön toimintaa. 

Työyhteisön ja työyhteisön hyvinvoinnin koulutus- ja kehittämispalvelut pohjautuvat positiivisen organisaation ajatukseen. Positiivisen toiminnan kautta lisätään työyhteisön hyvinvointia ja sitä kautta myös tuloksellisuutta.

Yrittäjä: Ohjauspolku / Kati Savolainen

Hinnat:

 • sopimuksen mukaan

Ajanvaraus:

Yrittäjän Mentaalivalmennus pohjautuu työnohjauksen ja itsetuntemustyöskentelyn miksaukseen, jolla haluan auttaa sinua oman todellisen potentiaalisi luo. Itsetuntemus on yrittäjän todellinen supervoima, joka auttaa sinua markkinoinnin tekemisessä, työssä jaksamisessa, oman ammatillisuuden vahvistamisessa ja liiketoiminnan kehittämisessä.

Yrittäjä: Rakkaudella Riikka / Riikka Vääräniemi-Käsmä

Hinnat:

 • 60 min 115€
 • 3h 300€
  (Yrittäjän mentaalivalmennus hinnat alv 0%)

Ajanvaraus:

Haluaisiko työyhteisönne ohjelmaa kehittämis- tai virkistyspäiviin? Kysy meiltä yhteistarjousta niin räätälöimme juuri teidän tarpeisiin sopivan kokonaisuuden. Tulemme paikan päälle toivomaanne tilaan, voit kysyä myös mahdollisuutta järjestää työyhteisön virkistyshetki Filian tiloissa. Yhdistelemme sisältöjä toteutettavaksi myös luontoympäristössä, jolloin myös luonnon hyvinvointivaikutukset saadaan käyttöön. Osa sisällöistä on saatavilla myös etäyhteydellä. 

Kaikkia sisältöjä voidaan yhdistää toisiin, ota yhteyttä ja kerro tarpeestasi niin me suunnittelemme teidän tarpeita palvelevan kokonaisuuden.

Yrittäjät:
Rakkaudella Riikka / Riikka Vääräniemi-Käsmä
Naisten FysioLinja / Henna Linjakumpu
Ohjauspolku / Kati Savolainen
Heal & Sound Kuusamo / Johanna Järvinen

Esimerkkejä sisällöistä:

 • Työyhteisöä ryhmäyttävät ja positiivista ilmapiiriä lisäävät projektit (Ohjauspolku)
 • Sointukylpy (Heal & Sound Kuusamo)
 • Kehonhuolto (Naisten FysioLinja)
 • Voimauttavan valokuvan työyhteisöprojektit (Rakkaudella Riikka)
 • Rentoutus- ja mindfulness (Rakkaudella Riikka)

Pyydä tarjous:

Kehon hyvinvointi

Yrittäjä: 

Reijo Enqvist

Hinnat:

 • 60 min 60€
 • 90 min 80€
 • 120 min 100€

Ajanvaraus:

Äitiysfysioterapia on kokonaisvaltaista kohtaamista asiakkaan historia ja nykytilanne huomioiden. Fysioterapia ei ole pelkästään fyysisten ominaisuuksien kuntouttamista vaan myös vaivojen ennaltaehkäisemistä sekä psyykkisten seikkojen eli keho-mieliyhteyden huomioimista.

Äitiysfysioterapiaan voi tulla jo raskautta suunniteltaessa ja raskausaikana jo alkuraskaudesta. Synnytyksen jälkeen äitiysfysioterapiaan kannattaa tulla heti, kun alkaa tuntua siltä, että voisi jotain muutakin alkaa tekemään kuin sairaalasta saatuja lantionpohjan aktivoimisharjoitteita. Äitiysfysioterapiaan voi myös tulla, vaikka synnytyksestä on kulunut jo pidemmänkin aikaa.

Äitiysfysioterapia raskausaikana:

 • turvallisen liikuntaharjoittelun ohjaus (joko liikunnan aloittaminen tai oman lajin harjoittelun muokkaaminen)
 • kiputiloihin vaikuttaminen terapeuttisella harjoittelulla, manuaalisilla käsittelyillä ja kinesioteippauksella
 • synnytykseen valmistautuminen
 • lantionpohjan harjoittelun ohjaus

Raskausajan ensikäynnille suosittelen 75min pituista vastaanottokäyntiä.

Äitiysfysioterapia raskauden jälkeen:

lempeä synnytyksestä palautuminen terapeuttisen harjoittelun ja manuaalisen käsittelyn avulla

 • suorien vatsalihasten erkauman kuntoutus
 • juoksun tai muun kuormittavan liikunnan aloittaminen tai omaan lajiin palaaminen mukautetusti
 • terapeuttisen harjoittelun kautta apua virtsankarkailuuun ja gynekologisiin laskeumiin (sekä muihin synnytyksestä jääneisiin oireisiin)
 • lantionpohjan harjoittelu yhdistettynä sopivasti kuormittaviin toiminnallisiin harjoitteisiin: tavoitteena vahva ja toiminnallinen keho!

Synnytyksen jälkeen (ensimmäisen vuoden aikana) suosittelen fysioterapeuttista jälkitarkastusta.

Yrittäjä: Naisten FysioLinja / Henna Linjakumpu

Hinnat:

 • Ensikäynti 75 min 70€
 • Fysioterapeuttinen jälkitarkastus 90 min 80€
 • Jatkokäynti 60 min 60€
 • Reippautta & Rentoutta Raskausaikaan-paketti 195€
  (sis. äitiysfysioterapian ensikäynti 75 min, jatkokäynti 60 min, synnytykseen valmistava MamaMassage®-käsittely 90 min)
 • Palaudu Synnytyksestä-paketti 199€
  (sis. fysioterapeuttinen jälkitarkastus 90 min, MamaMassage®-synnytyksestä palauttava käsittely 90 min, kontrollikäynti 60 min)

Ajanvaraus:

Naisen keho on ihmeellinen ja ainutlaatuinen. Naiset ansaitsevat monipuolista ja kokonaisvaltaista fysioterapiaa, jossa huomioidaan naisen kehon erityispiirteet. Jo nuoret tytöt voivat kärsiä kireiden lantionpohjan lihasten aiheuttamasta virtsankarkailusta. Suorien vatsalihasten erkaumaa voi olla myös synnyttämättömillä naisilla. Naisen ikääntyessä virtsankarkailua voi ilmaantua, kun ihon lisäksi myös muiden kehon kudosten kimmoisuus vähenee. Kaiken ikäisillä naisilla voi olla tuki- ja liikuntaelinvaivoja, joiden vuoksi kannattaa tulla naisten fysioterapiaan erikoistuneelle fysioterapeutille. Tärkeintä fysioterapiassa on huomioida jokainen nainen yksilönä. Naisten fysioterapiasta voi saada apua myös liikuntaharrastuksen aloittamiseen.

Naisten fysioterapia:

 • lantionpohjan oireiden kuntoutus ja terapeuttinen harjoittelu
 • tuki- ja liikuntaelinvaivojen kuntoutus ja terapeuttinen harjoittelu
 • manuaalinen käsittely
 • kinesioteippaus
 • hyvinvointivalmennus

Yrittäjä: Naisten FysioLinja / Henna Linjakumpu

Hinnat:

 • Ensikäynti 75 min 70€
 • Jatkokäynti 60 min 60€

Ajanvaraus:

Vastaanotolla selvitetään mitä rajoitteita ja haasteita lantionpohjan toimintaan liittyy. Tarkoituksena on selvittää millainen toimintakyky lantiolla ja lantionpohjalla on erilaisiin alkuasentoihin liittyen sekä osana koko kehon toimintaa. Lantionpohjan fysioterapiassa olennaisia asioita on, että asiakas oppii kehotietoisuutta ja saa ymmärrystä kehonsa toiminnasta. On myös tärkeää, että asiakkaalla on motivaatiota muuttaa häiriintynyttä toimintaa. Kuntoutuminen vaatii usein pitkäjänteistä työtä!

Fysioterapiassa harjoitellaan yksilön tarpeen mukaan joko rentoutumisen taitoja tai lihasvoimaa, rakon toiminnan tunnistamista sekä kontrollinhallintaa. Monesti kyse ei olekaan siitä, että lantionpohjan lihakset olisivat heikot vaan niiden toiminta ei ole oikea-aikaista tai lihasten rentotumiskyvyssä on haasteita. Lantionpohjan toimintahäiriöillä voi olla yhteys suorien vatsalihasten erkaumaan. Fysioterapiassa huomioidaankin koko kehon toiminta kokonaisvaltaisesti ja asiakaslähtöisesti.

Lantionpohjan toiminnallisia häiriöitä, joihin voit saada apua fysioterapiasta:

 • virtsankarkailu
 • yliaktiivinen rakko
 • virtsaumpi ja ylivenynyt rakko
 • lantionpohjan laskeumat
 • vulvodynia (ulkosynnyttimien kiputila)
 • suolen toimintahäiriöt

Lantionpohjan fysioterapian ensikäynnille suosittellaan varaamaan 90min ajan. Ensikäynnillä arvioidaan lantionpohjan toimintakykyä monipuolisesti, esim. sisätutkimuksella (asiakkaan suostumuksella). Lääkärin lähetteellä saat käynneistä  Kela-suorakorvauksen. Olet tervetullut myös ilman lähetettä!

Yrittäjä: Naisten FysioLinja / Henna Linjakumpu

Hinnat:

 • Ensikäynti 90 min 80€
 • Jatkokäynti 60 min 60€

Ajanvaraus:

MamaMassage® on tarkoitettu raskaana oleville ja synnytyksestä palautuville äideille:

 • Raskausajan hieronta
 • Synnytyksestä palauttava käsittely
 • Arpikudoskäsittely

Kokonaisvaltaisessa manuaalisessa käsittelyssä huomioidaan raskausaika, synnytyksestä palautuminen, vatsalihasten erkauma, lantionpohjan toimintahäiriöt sekä arpikudosten vaikutus kehoon. Käsittelyllä voidaan helpottaa raskausajan kiputiloja ja tasapainottaa kehoa synnytystä varten, edistää synnytyksestä palautumista ja tukea suorien vatsalihasten erkauman kuntoutusta.

Arpikudoskäsittely on myös tärkeä osa synnytyksestä palautumista ja kehon kudosten toiminnallisuuden parantamista. Arpikudoskäsittelyä voi tehdä ja sitä kannattaakin tehdä, vaikka sektiosta olisi jo pidemmänkin aikaa.

MamaMassage® -käsittely sisältää aina haastattelun ja tutkimisen, ensimmäisellä kerralla aikaa tähän kuluu aikaa vähän enemmän.

Yrittäjä: Naisten FysioLinja / Henna Linjakumpu

Hinnat:

 • 90min 80€
 • 120min 100€

Ajanvaraus:

Jo pienellä vauvalla voi olla esimerkiksi synnytyksestä johtuvia lihaskireyksiä tai stressitiloja (esim. hätäsektio, pitkittynyt synnytys tai imukupilla avustettu syntymä voivat olla vauvallekin stressaavia tilanteita).

Aivan kuten aikuisilla, myös vauvoilla stressi ja kireät lihakset aiheuttavat kipuja, särkyjä, jäykkyyttä ja ruoansulatusongelmia.

Vauvahieronta on erittäin miellyttävää, lempeää ja rentouttavaa. Hoidosta voi saada nopeastikkin avun mm. itkuisuuteen, kehon jäykkyyteen ja uniongelmat.

Hoito vapauttaa lihasjännityksiä, vahvistaa verenkiertoa ja ruoansulatuselimistöä ja auttaa vauvaa rentoutumaan ja rauhoittumaan.
Kosketus auttaa myös vauvaa hahmottamaan itsensä.

Vauva oppii kosketuksen avulla ymmärtämään oman kehonsa rajat ja erottamaan jäseniä toisistaan. Näin hieronta tukee lapsen kokonaisvaltaista kehitystä.

Hoidossa hierotaan vauvan koko keho kevyesti sivelevin liikkein ja heijastepisteitä painaen esimerkiksi jalkapohdista.

Käytän hieronnassa luomu öljyä.

Yhteen hoitokertaan varataan n.tunti aikaa. Siihen sisältyy haastattelu, jolla kartoitetaan vauvan tilannetta yhdessä vanhempien kanssa. Varsinainen hoito kestää n.20 – 30min. Lisäksi vanhemmat saavat kotihoito- ohjeita ja aikaa jää myös vauvan pukemiseen, syöttämiseen ja tarvittaessa vaipan vaihtoon.

Hyvä aika hieronnalle on silloin, kun vauva on virkeä ja kylläinen.

Hoitoa ei voi tehdä jos vauvalla on:
– Kuume tai jokin tulehdustila
– Antibioottikuuri
– Rikkinäinen iho / ihoinfektio
– Alle 5päivää annetut rokotukset

 

Yrittäjä: 

ValonVoima / Elina Sassi

Hinnat:

 • 20-30 min 30€

Ajanvaraus:

Hermoratahieronta on ääreishermoston tehokuntoutusta jossa hoidetaan koko keho päästä varpaisiin,käyttäen painavaa mutta lempeää ja pyörittävää otetta.  Ääreishermoston kuntoutuksella saadaan myös keskushermosto toimimaan kunnolla, eli aivot huolehtimaan tehtävistään. Hoito auttaa tehokkaasti saavuttamaan kehon tasapainotilan, jolloin se on puolustuskykyisempi, ravinteiden imeytyminen paranee, erityselinten toiminta tehostuu ja hormonitoiminta tasoittuu. Hermoratahieronta on kokonaisvaltaista hoitoa joka elvyttää, puhdistaa ja kuntouttaa. Hoidolla voidaan saada helpotusta mm. useimpiin kroonisiin sairauksiin, erilaisiin särky- ja kiputiloihin, selkäkipuihin, reumaan, vatsavaivoihin ja ruoansulatushäiriöihin, migreeniin, unettomuuteen. 

Hoito tehdään ohuen vaatekerraston läpi. Hermoratahieronta sopii pääsääntöisesti kaikille, ikään katsomatta (poikkeuksena raskaus, elinsiirto ja tuore leikkaus(varoaika väh. 8vkoa). Mikäli epäilet hoidon sopivuutta itsellesi terveydellisen liittyvän seikan vuoksi, ole yhteydessä lääkäriisi ennen käsittelyyn hakeutumista. Yksi hoitokerta on jo tehokas ja rentouttava, mutta paremman hyödyn saavuttamiseksi suositellaan useampaa hoitokertaa. Ennen ja jälkeen hoidon on tärkeä juoda runsaasti vettä ja hoidon jälkeen välttää raskasta ja fyysistä rasitusta.

Yrittäjä: Rentouden tila / Mari Hietala

Hinnat:

 • 90 min-120 min 70€ (aikuinen)
 •  40€ (alle 15v lapset)

Ajanvaraus:

Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa tasapainotetaan tuki-ja liikuntaelimistön epätasapainoon joutuneita rakenteita. Tasapainottaminen suoritetaan mobilisoimalla kudoksia käyttäen apuna lihasten ja nivelten luonnollisia liikkeitä sekä liikeratoja ja kudosnesteitä. Kehon tasapainottuminen poistaa lihaksista jännitystä, vapauttaa kalvo-rakenteita ja kudoksia ja parantaa myös nivelten liikkuvuutta.

Kalevalainen jäsenkorjaus on kokonaisvaltainen hoito, jossa käsitellään keho jalkapohjista kallonpohjaan asti. Kalevalaisella jäsenkorjauksella on saatu hyviä hoitotuloksia mm. Jalkojen erimittaisuuden korjaamisessa, kasvukipujen hoidossa, alaraajan nivelten, kuten nilkan ja polven virheasentojen korjaamisessa, skolioosin hoidossa, kantapääkivun (plantaarifaskiitin) hoitamisessa, tenniskyynärpään ja rannekanavan oireyhtymän hoidossa, asentohuimauksen, migreenin ja erityyppisten pääkipujen hoidossa. Lisäksi aineenvaihdunta helpottuu, kudosneste-ja verenkierto paranevat ja hoito vaikuttaa elvyttävästi myös hermotoimintaan. Ennen ja jälkeen hoidon on tärkeä juoda runsaasti vettä, sekä hoidon jälkeen välttää fyysistä, raskasta rasitusta.

Hoidon esteet

Akuutit sairaudet tai vammat, syöpäsairaudet, osteoporoosi, akuutit tulehdukset, halvaantumiset, tekonivelet, leikkausten jälkitilat(varoaika 2-3kk), raskaus. Mikäli epäilet hoidon sopivuutta itsellesi terveydellisen liittyvän seikan vuoksi, ole yhteydessä lääkäriisi ennen käsittelyyn hakeutumista. 

Yrittäjä: Rentouden tila / Mari Hietala

Hinnat:

 • 120min 40€ (aikuinen)
 • 25€ (alle 15v lapset)

Ajanvaraus:

Modernissa vyöhyketerapiassa ihminen nähdään ajattelun, tunteiden ja kehon kokonaisuutena. Hoito tehdään koko keholle kevyesti hieroen vyöhykeratoja ja painellen kehon eri heijastepisteitä mm. jalkaterästä, kämmenestä ja korvasti, jolloin päästään avaamaan kehon tunnelukkoja ja helpottamaan jännitys- ja kiputiloja. Hoitomuoto sopii kaikenikäisille.

Kehon hoitaminen avaa ulosmenoväylän fyysiselle vaivalle ja siihen liittyneelle tunteelle ja ajatukselle. Akuutissa vaivassa tasapaino voi löytyä nopeastikin. Kroonisessa sairaudessa paraneminen voi olla pitkä prosessi. 

Vyöhyketerapialla on saavutettu hyviä tuloksia sekä kroonisiin että akuutteihin kiputiloihin, stressiin, unettomuuten, vatsa- ja suolisto-ongelmiin, hormonaalisiin vaivoihin sekä aineenvaihdunnallisiin häiriöihin. Jokainen kehon kohta sisältää informaatiota liittyen ihmisen mieleen, tunteisiin ja fyysiseen kokonaisuuteen. Kaikki nämä ovat yhteydessä toisiinsa. 

Hoitoa ei suositella jos sinulla on jokin akuutti sairaus, tekonivel, tahdistin kehossa, raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana tai sinulla on riskiraskaus.

Yrittäjä: 

ValonVoima / Elina Sassi

Hinnat:

 • 90 min 75€

Ajanvaraus:

Rentoutushoidot

Peter Hess-äänimetodi on syvärentoutusmenetelmä, jossa erityisten, soivien äänimaljojen avulla rentoutetaan kehoa ja mieltä. Maljojen tuottama värähtely ja ääniaallot saavat aikaan syvän rentoutumisen tilan. 


Äänimaljahieronnassa maljat asetetaan keholle tai kehon läheisyyteen. Maljoja on keholla kerrallaan yksi tai kaksi ja niitä soitetaan tietynlaisella malletilla, joka saa aikaan fyysisesti koettavan värähtelyn ja miellyttävän äänimaiseman. Äänimaljahieronta on upea kokemus, joka saa aikaan kokonaisvaltaisen hyvänolon ja rentouden tunteen. Syvärentoutus lievittää stressiä ja jännitystiloja, auttaa palauttamaan ehtyneet voimavarat sekä auttaa mieltä ja kehoa voimaan paremmin. 


Yrittäjä: Heal & Sound Kuusamo / Johanna Järvinen

Hinnat:

 • 60 min 55€

Ajanvaraus:

Peter Hess-äänimetodi on syvärentoutusmenetelmä, jossa erityisten, soivien äänimaljojen avulla rentoutetaan kehoa ja mieltä. Maljojen tuottama värähtely ja ääniaallot saavat aikaan syvän rentoutumisen tilan. 

Sointukylvyssä hoitavien maljojen ja gongin avulla on mahdollisuus syvärentoutua, palautua ja voimaantua arjen haasteista.
Sointukylvyssä äänet ja syvärentouttavat värähtelyt tavoittavat kerralla useamman ihmisen, jossa voidaan mukavasti makoilla makuualustoilla peittojen alla tai istuen mukavasti esim. työtuolilla. Sointukylpy sopii hyvin myös koulutus- ja hyvinvointipäiville. 

Sointukylpyyn jokainen osallistuja voi tulla juuri sellaisena kuin on; sinä vain lepäät ja nautit. Sointukylvyn osallistujat aistivat maljojen ja gongin äänet kukin omalla paikallaan, omassa tilassaan ja omassa mielentilassaan.

Yrittäjä: Heal & Sound Kuusamo / Johanna Järvinen

Hinnat:

 • 60min 15€/hlö (min. 4 hlöä)

Ajanvaraus:

Brain Relief on Suomessa kehitetty hoito, joka on yhdistelmä vanhoja aasialaisia ja suomalaisia painallus- ja hierontatekniikoita ja uusia oivalluksia. Brain Relief-hoidon tavoitteena on syvä rentoutuminen ja hoito perustuukin hyvänolon- ja rauhoittumisjärjestelmän aktivointiin lempeän kosketuksen avulla. 


Hoidon aikana käsitellään hartiaseutu, pää, kasvot, kädet ja jalat.

Brain Relief -hoito sopii ihan kaikille perusterveille: niin lapsile, nuorille kuin aikuisillekin. 


Yrittäjä: Heal & Sound Kuusamo / Johanna Järvinen

Hinnat:

 • 60min 49€

Ajanvaraus:

 

Lempeä ja rentouttava ”stressipesu”, joka vaikuttaa niin kehoon kuin mieleen. Hoidossa käsitellään hartiat, niska, selkää, käsivarret ja pää. Hoito kiihdyttää aineenvaihduntaa, helpottaa lihasjännitystä ja niska-hartiasärkyjä, elvyttää pään alueen verenkiertoa, vapauttaa endorfiineja ja rentouttaa pitkävaikutteisesti. Hoito voi myös lievittää stressin oireita ja parantaa unen laatua. Ennen ja jälkeen hoidon on tärkeää juoda vettä.

Hoidon esteitä ovat:

 • tarttuva akuutti tauti
 • pään alueella olevat ihorikkeymät
 • tuore onnettomuus tai tapaturma
 • tuore aivoverenkiertohäiriö
 • syöpä tai muu akuutissa vaiheessa oleva vakava sairaus

Eteeriset öljyt päähieronnassa:

Päähieronnan yhteydessä voi käyttää tarkoituksenmukaisesti joko rentouttavia tai piristäviä, lihasjännityksen poistamista tukevia tms asiakkaan tilanteeseen ja tarpeeseen sopivia öljyjä. Käytössä on Young Livingin eteeriset öljyt.

Yrittäjät:
Heal & Sound Kuusamo / Johanna Järvinen
Rentouden tila / Mari Hietala

Hinnat:

 • 45 min 42€ 
 • 60 min 49€
 • Intialainen päähieronta eteerillä öljyillä 45 min 48€

Ajanvaraus:

 

Oletko stressaantunut vai kaipaako kehosi hemmotteluhoitoa?

Vyöhyketerapia on lempeää, rentouttavaa ihmisen kokonaisvaltaista hoitoa. Hoidossa aktivoidaan kehon omia paranemisprosesseja avaamalla kehon tukoksia lempeällä vyöhykeratahieronnalla ja kaksipistepainannalla. Hoidoista voi saada apua mm. stressiin, unettomuuteen, päänsärkyyn, hormonaalisiin sekä aineenvaihdunnallisiin häiriöihin. Hoitoon voi myös tulla ilman mitään vaivoja. Hoidoissa käytetään Frantsilan (luomu) yrtti hierontaöljyä. Öljy rentouttaa sekä elvyttää ihon terveyttä, pintaverenkiertoa ja auttaa kuona-aineiden poistumista.

Hoidon jälkeen on hyvä juoda vettä tavallista enemmän, fyysistä urheilua ja saunomista on hyvä välttää samana päivänä. 

Vyöhyketerapialla ei korvata lääketieteellistä hoitoa vaan ne toimivat ennaltaehkäisevänä tai tukihoitoina. Terapeutti ei tee diagnooseja, vaan tavoitteena on helpottaa hoidettavan olotilaa, ei korvata lääke- tai lääketieteellistä hoitoa.  

Hoitoa ei suositella jos sinulla on tekonivel, tahdistin kehossa, raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana, tai sinulla on riskiraskaus tai akuutti sairaus.

Yrittäjä: 

ValonVoima / Elina Sassi

Hinnat:

 • 60 min 59€

Ajanvaraus:

Energiahoidot

BodyMind Energy Balacing Method eli energeettinen jäsenkorjaus on suomen energiahoitajien kehittämä hoitomuoto, joka perustuu yli 30 energiahoitomenetelmän parhaiksi havaittuihin tekniikoihin (mm.EFT, reiki, Quantum Touch, Pranic Healing, Yen Method jne.)

Energiahoito perustuu pääsääntöisesti siihen että hoidoilla saadaan vaikutettua tehokkaasti autonomiseen hermostoon hermojärjestelmän kautta, jolloin krooninen sympaattisen hermoston aktivaatiotila saadaan purettua. Kun keho poistuu kroonisesta stressitilasta, kehon oma paranemisjärjestelmä alkaa aktivoitua ja oireet helpottaa. Keho parantaa itse itsensä, kun paranemisen esteet poistetaan.

Hoitotekniikoilla on saatu apua monenlaisiin kehon ongelmiin:

 • asentovirheet
 • kivut ja säryt
 • tunnetason ongelmat
 • immuunijärjestelmän heikkoudet
 • stressi
 • unettomuus
 • jne

Riippuen asiakkaasta ja vaivan tyypistä, jokainen hoitokerta voi olla hieman erilainen ja koostua eri tekniikoista. Hoitoon kuuluu fyysisen- , tunne- ja energiakehon hoito.

Asentovirheitä korjataan fyysisen kehon Energeettisellä jäsenkorjauksella, missä kehon asentovirheet ensin mitataan ja sen jälkeen korjataan, käyttäen eri energiahoitotekniikoita. Hoitotekniikka on turvallinen, mutta myös samalla hyvin tehokas, sillä se rentouttaa syviä lihaksia joissa olevat krooniset jännitykset ovat ja ne ovat monesti myös monien asentovirheiden perimmäinen syy.

Tunnepuolen ongelmia hoidetaan erityisesti hermostoon vaikuttavilla tekniikoilla, joista voi olla suuri apu mm. masennuksissa, paniikkihäiriöissä ja ahdistuksissa.

Yrittäjä: 

ValonVoima / Elina Sassi

Hinnat:

 • 60-90 min 40€ (opiskelijatyönä)

Ajanvaraus:

Yrittäjä: 

Rentouden tila / Mari Hietala

Hinnat:

 • 60 min 58€

Ajanvaraus:

Yrittäjä: 

PintaaSyvemmälle / Erja Kurtti

Hinnat:

 • Lähihoito 30 min 35€
 • Lähihoito 50 min 55€
 • Kaukohoito 15 min 15€
 • Kaukohoito 30 min 30€
 • Eläinhoito (kauko) 20 min 20€
 • Akuuttihoito 15-60 min 30-70€

Ajanvaraus:

Kauneus

Microblading on kulmamuotoilua joka mahdollistaa kauniin luonnolliset kulmat, jotka suunnitellaan ja tehdään jokaisen yksilöllisten toiveiden mukaisesti. Se on pigmentointityötä, jossa erikoisterien avulla tehdään iholle manuaalisesti ”kulmakarvoja”. Käytössä ovat laadukkaat ja turvalliset PhiBrowsin pigmentit.

Yrittäjä: Reettabrows / Elina Kämäräinen

Hinnat:

 • Uudet microblading kulmat 260€
  (1. Vahvistus kuuluu hintaan ja se tehdään 3-6 viikon kuluttua ensimmäisestä käsittelystä.

 • Microblading + BrowShading 260€ + 90€ = 350€

 • Microblading- vahvistus (viime käynnistä alle 8kk) 100€
 • Microblading- vahvistus (viime käynnistä yli 8kk) 150€

Ajanvaraus:

 • tällä hetkellä ei tilaa uusille asiakkaille

Ripsien kestotaivutus saa ripset kauniin kaareviksi avartaen katsetta ja tehden ripset näyttävämmän näköisiksi. Taivutus häipyy ripsien uusiutumisen myötä eli kestotaivutus kestää ripsissä 4-7 viikkoa. Sopii niin lyhyt- kuin pitkäripsisillekin.

Yrittäjä: Reettabrows / Elina Kämäräinen

Hinnat:

 • Ripsien kestotaivutus 60€ (sis. ripsien kestovärjäyksen)

Ajanvaraus:

  • tällä hetkellä ei tilaa uusille asiakkaille

Sosiaalihuoltopalvelut

Sosiaalihuoltopalvelut perustuvat integratiiviiseen ja voimavarakeskeiseen työskentelyotteeseen. Työskentely suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan elämäntilanne ja tarpeet huomioiden yhteistyössä asiakkaan sekä lähettävän tahon kanssa.

Työskentelyä ohjaa asiakkaan kanssa yhdessä tehty suunnitelma, jota tarkistetaan sovitun väliajoin. Työskentely on suunnitelmallista ja yleisinä tavoitteia ovat aina asiakkaan toimintakyvyn ja psyykkisen selviytymiskyvyn kehittäminen ja tukeminen. Tarkemmat tavoitteet määritellään jokaisen asiakkaan kanssa erikseen.

Palvelumuodot: 

 • Luonto- valokuvaorientoitunut itsetuntemusohjaus (painottuu keskustelutuen lisäksi luonnossa tapahtuvaan työskentelyyn, voimauttavan valokuvan projekteihin, mielentaitojen kehittämiseen, itsetuntemuksen ja itsetunnon vahvistamiseen)
 • Tietoisustaito-orientoitunut itsetuntemusohjaus (painottuu keskustelutuen lisäksi mindfulness-harjoitteluun, rentoutusvalmennukseen, mielentaitojen kehittämiseen, itsetuntemuksen ja itsetunnon vahvistamiseen=
 •  Voimavarakeskeinen itsetuntemusohjaus mix (sisältäen sekoituksen kahdesta edellisestä)
 • Nepsyorientoitunut itsetuntemusohjaus (painottuu vahvuustyöskentelyyn, toiminnan ohjauksen tukemiseen, rentoutus- ja palautumistaitojen vahvistamiseen sekä mielen taitojen vahvistamiseen)
 • Vanhemmuusorientoitunut itsetuntemusohjaus (painottuu kasvattamisen ja vanhemmuuden vahvistamiseen eri menetelmin, voi sisältää myös koko perheen kanssa työskentelyä)
 • Myös ryhmätoimintaa

Yrittäjä: Rakkaudella Riikka / Riikka Vääräniemi-Käsmä
(Olen Taivalkosken kunnan ja Kuusamon kaupungin yksityisten sosiaalipalvelujen tuottajien rekisterissä. Voit kysyä maksusitoumusta esimerkiksi omalta sosiaalityöntekijältäsi)

Hinnat:

 • 60 min 95€ tai 250€ / voimauttavan valokuvan kuvausreissu

Vieritä ylös