Filian syntytarina

Elettiin kesää 2019. Työskentelin silloisessa liiketilassani Kinkin (kiinalaisen ravintolan) yläkerrassa. Olin hypännyt jonkin aikaa sitten päätoimiseksi yrittäjäksi ja toteutin unelmaani omassa unelmaduunissa.

Mennään jokunen vuosi taaksepäin. Muistan, kuinka jo tosi nuorena aistin ihmisiä ja eri ympäristöjä, mietin miksi ihmiset toimii miten toimii, miksi sanat ja teot ei mätsää, miksi ihmiset tieten tahtoen tekee itselle jotain huonoa, ja etenkin miten minä toimin, mitä ajatuksia ja tunteita ympäristö minussa herättää, millä tavoin minä olen suhteessa toisiin ihmisiin jne. Valtava kiinnostus ihmisyyteen heräsi ja siitä alkoikin tutkimusmatka, johon mahtui niin tuskallisia sudenkuoppia kuin tärkeitä oivalluksia ja onnistumisia. Myöhemmin polte ihmisyyteen määritti myös alanvalinnan, tunsin kuinka elämäntehtäväni on auttaa ihmisiä. Valmistumisen jälkeen tein noin 12-vuotta töitä sosiaalialalla ja yrittäjyys oli taustalla, joko unelmana tai sivutoimisena harrasteluna. Voitte ehkä kuvitella, että siinä vaiheessa kun uskalsi tehdä rohkean valinnan ja hypätä yrittäjyyteen, oli todellakin aihetta juhlaan, vaikka tietysti samaan aikaan myös pelotti. Ennen Filiaa, syntyi siis Rakkaudella Riikka.

Kun sitten istuskelin tuona kesänä omassa toimitilassa, aloinkin kaivata työkavereita ympärilleni. Olin aikaisemmassa työpaikassa Oulun Kriisikeskuksessa kokenut erityisen hyvän työympäristön, jonka ilmapiiristä pystyi aistimaan sydämellisyyden ja hyväksyvän ilmapiirin. Tuo ilmapiiri mielessäni aloin haaveilemaan hyvinvoinnin keskuksesta, joka mieluummin ottaisi eri alan osaajia sisään, mitä sulkisi ulos. Tarkoitan tätä siten, ettei minkään alojen rajat määrittelis tuota keskuksen väkeä, vaan sulassa sovussa saman katon alle mahtuisi ei pelkästään moniammatillinen vaan monialainen yrittäjäperhe, joita yhdistäisi kiinnostus hyvinvointiin ja aito halu auttaa.

Aloin varovaisesti kattelemaan eri vaihtoehtoja ja jo muutaman kuukauden päästä kaupat liiketilasta oli sovittu. Alkoi nimen synnyttäminen ja muiden käytännön asioiden jumppaamiset. Syntyi Filia.

Filia tarkoittaa lyhyesti veljellistä rakkautta ja iloa toisen pelkästä olemassaolosta. Filian avajaisia juhlittiin tammikuussa 2020 ja parin kuukauden päästä saatiinkin kehiin jo uusi ja erilainen aika: korona. Vuosi koronan jälkeen voin sanoa olevani onnellinen. Filia tuntuu työn kodilta, meidän yhteisö tuntuu perheeltä ja ilmapiiri ainakin minun ihokarvoissa tuntuu siltä mitä lähdin alun perin hakemaankin. Filian arvot perustuu yhdessä tekemiseen ja lämminhenkiseen sekä aitoon kohtaamiseen. Yhdessä me ollaan enemmän.  Vuoden aikana moni asia on hakenut paikkaansa, ja varmasti myös jatkossa on asia jos toinenkin, minkä äärelle on hyvä pysähtyä. Toki meidän Filia-perheessä tapahtuu myös muutoksia, perhe elää ja muodostuu koko ajan uudenlaiseksi.

Mitä voimaa yhdessä tekemisellä on asiakkaan näkökulmasta? Meiltä löytyy laajasti palveluita yhden luukun periaatteella, voin lämpimästi koko sydämestäni suositella meistä jokaista, olen nimittäin ollut myös jokaisen asiakkaana. Voisin kirjoittaa tähän listan Filian kaikista palveluista, mutta listasta tulis niin pitkä, ettei sitä jaksais kukaan lukea, lyhennän sen näin: mielen hyvinvointi, työhyvinvointi, kehon hyvinvointi, rentoutushoidot ja kauneus. Meille voi ostaa myös POIKKEUKSELLISEN hienoja lahjakortteja. Lahjakortit on hienoja sen vuoksi, koska sama lahjakortti käy kaikille Filian yrittäjille. (Winkwink! Äitienpäivä on tulossa!) Samalla annamme myös yhteistarjouksia erilaisiin työhyvinvointipäiviin liittyen ja tietysti järkkäillään myös huikean ihanaa hyvinvoinnin tapahtumaa I love Q:ta, joka toivottavasti saadaan järjestää tämän vuoden lopussa.

Tänään aprillipäivänä 2021 julkaistaan meidän uudet nettisivut! Uusilta nettisivuilta löydät esimerkiksi meidän esittelyt, kaikki palvelukuvaukset sekä paljon toivotut palvelujen hinnat. Tule siis tutustumaan! 

Lämmin halaus Filiaperheelle: halaus itselleni (Rakkaudella Riikka), halaus Hennalle (Naisten FysioLinja), halaukset meidän miehille Reijo Enqvistille ja Keijo Lehtimäelle, halaus Reettabrowssin Elinalle, halaukset Katille (Ohjauspolku) ja Johannalle (Heal & Sound Kuusamo). Lopuksi tervetulohalaukset vielä meidän uusille perheenjäsenille, jotka aloittavat Filiassa toukokuun alusta: Mari (Rentouden tila) ja Miia (Miiamor). Terveiset myös kaikille yhteistyökumppaneille. Kiitos Kuusamo kun olette ottaneet meidät lämpimästi vastaan. 

Rakkaudella ja ilolla koko Filia-perheen puolesta

Filian äiti, Riikka

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös